معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبرداد:

اغاز طرح اجرای پایلوت کنترل بیماری پوکی استخوان و جلوگیری از شکستگی ناشی آن در بانوان

اجرای پایلوت برنامه کنترل بیماری استئوپروز(پوکی استخوان) و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن برای بانوان استان سیستان و بلوچستان،آغاز شد.
اغاز طرح اجرای پایلوت کنترل بیماری پوکی استخوان و جلوگیری از شکستگی ناشی آن در بانوان
1403/02/11 - 14:17
تاریخ و ساعت خبر:
192772
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - خبرنگار زنان ایران، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان از آغاز اجرای پایلوت برنامه کنترل بیماری استئوپروز(پوکی استخوان) و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن برای بانوان در دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری زنان ایران ، سیستان و بلوچستان،دکتر مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم مزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار زنات ایران دردخصوص این اقدام دانشگاه علوم پزشکی گفت : پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، که این حالت سرانجام به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد، بطوریکه شکستگی ناشی از آن از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می‌کند.

وی افزود: به همین منظور دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت بیماری پوکی استخوان و لزوم اجرای مداخلات پیشگیرانه و موثر، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به عنوان یکی از دانشگاه‌های پایلوت اجرای برنامه کنترل بیماری استئوپروز و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن، انتخاب و برنامه با هدف کاهش خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵۰ سال و بالاتر از طریق شناسایی و درمان افراد در معرض خطر اجرا می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه(س) زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

زنگنه بیان کرد: سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می‌کند که فرد تا چه حد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد، بر اساس نتایج این سنجش و سن و شرایط فرد، پزشک تعیین خواهد کرد که آیا نیاز به سنجش تراکم استخوان(BMD) دارد.

وی تاکید کرد: پوکی استخوان در بیشتر مواقع بدون علامت و بیماری خاموش است و عوارض آن شامل، شکستگی خودبخودی، درد شدید کمر، قوز پشت، کوتاه شدن قد بیشتر از ۵.۲ سانتی‌متر است. متداول‌ترین روش برای تعیین میزان BMD ، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس (DXA) است، که در این اسکن سریع و کم تهاجمی، میزان تراکم استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات مورد ارزیابی قرار می گیرد و نتیجه این سنجش نشان می‌دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوکی استخوان است.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، طرح اجرای پایلوت کنترل بیماری پوکی استخوان ، بانوان
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سیستان و بلوچستان
V
آرشیو